Se incalzeste motorul

Se incalzeste motorul 


Ce facem atumci cand se incalzeste motorul?


Ei bine poate fi numita sau nu defectiune , incalzirea motorului e normala insa pana la anumite temperaturi. Depasirea unor bareme de incalzire a motorului poate fi numita defectiune si e foarte important a fi remediata. De cele mai multe ori aceasta defectiune are atentionare la bordul masinii prin aprinderea unor beculete care sesizeaza acest lucru. Supra incalzirea motorului poate fi datorata mai multor cauze.

1. Infundarea radiatorului

Radiatorul e cel care contribuie la racirea instalatiei de racire a motorului. Acesta are ramificatii foarte marunte prin care apa trece racinduse de la un ventilator si viteza masinii in deplasare. Daca acele ramificatii sunt infundate circulatia apei in instalatie nu este eficienta. Se poate curata prin inlaturarea apei existente si pe o preioada de 5 minute o circulatie a unei solutii speciale care poate curata instalatia.

2. Senzor defect

Instalatia de racire a motorului masinii , avertizeaza soferul prin intermediul unui senzor daca se depasesc anumite temperaturi. Defectarea senzorului e o problema dificila si acesta trebuie schimbat

3. Lichid care nu e pe baza de apa

Dupa cum bine stim apa fierbe la 100 grade celsius. Pe piata exista lichide pentru instalatia de racire care pot avea punctul de fierbere la 180 grade. Sunt ceva mai scumpe dar sunt foarte eficiente pentru motoare suprafolosite.

Alte ipoteze

Defectiunea pompei de apa

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pregatirea portofoliului

de la alţii în fluxul tău